België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

woensdag 8 juli 2015

2015-07-08 Tbilisi, een heel appartement voor ons alleen

Praatgrage Svetlana geeft ons nog wat interessante informatie over haar land en de levensomstandigheden van de bevolking. Zelf heeft ze ooit een opleiding gevolgd in de medische sector maar bij gebrek aan werk is ze vijf jaar geleden begonnen met een guesthouse. De helft van de bevolking is geëmigreerd naar het buitenland, het merendeel naar Rusland omdat Russisch hier de tweede taal is, en van de blijvers is 80% werkloos. Een ander deel emigreerde naar Turkije, Griekenland en Italië. De malaise in Griekenland treft dan ook heel wat gezinnen hier in Georgië die leefden van het door hun familielid opgestuurde geld. Ook al is het leven hier spotgoedkoop, leven er heel wat mensen hier in erg armoedige omstandigheden. Alles wat nog enigszins opgelapt kan worden, wordt hier gebruikt.
Via de autostrade fietsen we naar Tbilisi, de hoofdstad van Georgië. Zo’n autostrade is dankzij een pechstrook wel erg veilig om te fietsen maar we moeten wel 58km afleggen vooraleer we een mogelijkheid tegenkomen voor een eerste stop.
Zoals afgesproken met Svetlana gaan we naar de flat van haar zus. Aan de buitenkant is het zo’n troosteloos ogend appartementsblok maar vanbinnen is alles prima in orde. We krijgen hier een volledig appartement ter beschikking met alles er op en er aan.
In de namiddag gaan we nog op verkenning naar een nabijgelegen markt waar je werkelijk alles kan kopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten