België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

maandag 20 juli 2015

2015-07-20 Je zou voor minder vegetariër worden

Het wordt een vrij korte rit vandaag en voor de afwisseling nog eens over perfect asfalt. Het is weer een aankomst bergop, de laatste 7km gaan stevig omhoog mét wind op kop.
75% van de auto’s die hier rondrijden zijn Lada’s en voor het overige Europese of Japanse merken en een mij niet bekend merk dat waarschijnlijk van Russische makelij is.
In de kleine dorpjes is er langs de weg veel bedrijvigheid. Schapen en koeien worden gewoon langs de weg geslacht, van koelvakken heeft men hier nog geen notie. Wanneer we in de namiddag over de markt in Sheki lopen zien we ook kraampjes waar het vlees in open lucht ophangt of gewoon op een tafel ligt. Met dit soort toestanden zullen we moeten leren leven want het zal steeds vaker voorkomen. Hygiënisch is het niet, laat staan dat het er smakelijk uitziet. Voor ons wordt het vandaag alvast een vegetarisch menu, onze goesting in vlees is even over.

1 opmerking: