België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

woensdag 29 juli 2015

2015-07-29 Geef de moed niet op

Met de fiets willen we op zoek gaan naar het ticket office om wat meer informatie te bekomen over de manier waarop we een boot kunnen versieren naar Aktau. Het ticket office ligt zo’n 10km te noorden van de oude stad. Na enige navraag denken we het kantoortje te hebben gevonden in de haven maar het is gesloten. Een uurtje later, het is dan al 11u15 , gaan we nog eens langs. Het is nog steeds gesloten maar net op het moment dat we weer willen vertrekken stopt er toch een auto en stapt er een man uit die het kantoortje opent. De voornaamste informatie die hij ons kan geven is dat we naar Victoria moeten bellen om te weten wanneer er een boot is, dat een ticket 105$ pp kost, cash te betalen, en dat de boot vertrekt in de haven van Alat, 85km verderop.
We fietsen terug naar de stad en in de namiddag willen we dollars gaan afhalen aan een geldautomaat. De eerste geldautomaat weigert mijn maestro kaart, bij een tweede krijg ik de boodschap dat er geen dollars beschikbaar zijn. We stappen dan maar een bank binnen, in de hoop dat men ons daar wel kan helpen maar helaas, daar is de boodschap dat we naar een geldautomaat moeten gaan. Uiteindelijk lukt het bij een volgende geldautomaat dan toch om dollars af te halen. Ons geduld wordt vandaag wel even op de proef gesteld maar aan het eind van de dag zijn we dan toch al weer enkele stapjes verder.
We willen in het postkantoor een pakje met wegenkaarten terug naar huis sturen maar alles wordt grondig gecontroleerd en wanneer ze tussen de kaarten nog enkele bankbriefjes Servisch geld vinden, krijgen we deze terug want dat mag blijkbaar niet in een postpakket hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten