België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

dinsdag 21 juli 2015

2015-07-21 Het land van de gouden tanden

Sheki heeft een aantal bezienswaardigheden  die we niet zo maar willen passeren en daarom laten we onze fietsen een dag onder de trap staan. De voornaamste trekpleisters zijn het ‘Şəki Xan Sarayı’ en de ‘Karvansaray’. Het etnologisch museum is op zich zelf een museum, niet zo zeer wat er te zien is loont de moeite maar eerder hoe alles wordt gepresenteerd met materiaal uit lang vervlogen tijden.
Het is ons opgevallen dat veel mensen hier gouden tanden hebben en dan niet één maar meerdere. Gaan ze dan naar een tandarts of een goudsmid?
Vlak tegenover het ‘Sahil pansionat’ waar we verblijven is overdag een zeer drukke wijk met winkeltjes en een markt met veel volk, auto’s en minibusjes maar eenmaal 18u is er geen kat meer te bespeuren.
Azerbeidjan is wel een moslim land maar niets in vergelijking met Turkije. De vrouwen lopen hier gekleed in westerse kleding, maar met mondjesmaat zie je iemand met een hoofddoek en zeker al niet in burka. De overal vertegenwoordigde moskeeën in Turkije, daar moet je hier naar op zoek gaan. Praktisch elke winkel verkoopt alcoholische dranken, iets duurder dan in Georgië maar pakken goedkoper dan in Turkije. Niemand kijkt er dan ook van op als je een biertje drinkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten