België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

zondag 12 juli 2015

2015-07-12 Op stap met een gids door de twee hoofdsteden van Georgië

We hebben via mail een tour geboekt, vertrek is aan de Tourist Information. Klokslag 10u komt er een dame op ons toe gestapt en ze stelt zich voor als Nino, onze gids. Je mag wel haast zeggen privé-gids want naast ons is er enkel nog een toeriste uit Montreal bij. De tocht gaat eerst met de auto richting Jvari Monastery en daarna gaat het richting Mitskheta (door UNESCO geklasseerd als werelderfgoed) ooit de hoofdstad van het vroege Georgische koninkrijk. Tijdens de rit krijgen we heel wat uitleg over de geschiedenis van Georgië, de gewoontes en levensomstandigheden van haar inwoners.
In de namiddag rijden we terug naar Tbilisi voor een wandeling door de oude stad. We middagmalen in een Karavan-saraj (een vroegere stopplaats voor handelaars op de zijderoute), nu een museum met een restaurant. We laten ons door de kelner, die perfect Engels spreekt, adviseren om ons typische Georgiaanse gerechten te serveren, en of het smaakte. De tour eindigt met een kleine wijnproeverij in een wineshop.
Tbilisi is een echte aanrader als citytrip, ook in de omgeving valt er heel wat te bezoeken. Als je dan zo’n tour kunt maken met een perfecte gids zoals Nino (ook de naam van de heilige die het christendom naar Georgië bracht) heb je zeker een geslaagde dag. Kostprijs per persoon: 35GEL (€14) exclusief middagmaal.
Wie haar wil boeken kan dat op 995558119344 of via tbilisi@tkemalitour.com.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten