België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

donderdag 30 juli 2015

2015-07-30 We snappen er niks meer van!!!

We hebben op het internet heel wat informatie gevonden omtrent de nodige reisdocumenten voor Kazachstan maar heel duidelijk is het voor ons niet en voor de zekerheid fietsen we toch maar eens tot de ambassade om te we weten of we al of niet een of ander soort visum nodig hebben. Zelfs de informatie die we daar krijgen is verwarrend. We stellen vijf keer dezelfde vraag, enigzins anders geformuleerd en krijgen drie verschillende antwoorden. Het eerste antwoord is dat we een transit-visum nodig hebben maar dat is slechts voor 5 dagen, volgend antwoord is een gewoon toeristen-visum voor een maand en deze aanvraag zou binnen 2 dagen kunnen geregeld worden. Maar als ik dan nog eens probeer uit te leggen dat we op het internet lazen dat er sinds 15 juli een nieuwe regeling is voor 28 landen, krijgen we als antwoord dat we inderdaad geen enkel visum nodig hebben. We zullen er dan maar van uitgaan dat het laatste antwoord, dat overeenstemt met de informatie op internet, juist is.
Een apart verhaal wordt het visum voor Oezbekistan. In Tbilisi ontmoetten we een jong Frans koppel dat hetzelfde traject wil afleggen als ons en sindsdien houden we geregeld contact met hen. Zij waren vorige week vrijdag al naar de ambassade van Oezbekistan geweest om hun visa aan te vragen. Bijna een week later is hun visa nog steeds niet in orde en bovendien moeten zijn 105$ per persoon betalen terwijl het voor ons maar 75$ per persoon is voor een visum van een maand. Een Amerikaan die in hun hostel logeert heeft gelijktijdig met hun een visum aangevraagd en zijn visum is wel klaar maar hij moet 240$ betalen voor een visum van 15 dagen. Wie snapt hier nog de logica van?
Het frans koppel heeft ondertussen een vlucht geboekt naar Bishkek in Kirgistan.
Wij hebben ondertussen de ambassade gecontacteerd en hebben de bevestiging gekregen dat onze visa klaar liggen, we gaan ze morgen afhalen.
Vandaag hebben we ook al verschillende keren een contactpersoon van de ticket office voor een boot proberen te contacteren, zonder succes. Op de website www.carvanistan.com hebben we een telefoonnummer gevonden van een zekere Ismahel die zou kunnen helpen met het regelen van een bootticket. We bellen hem, hij spreekt perfect Engels en als we hem mogen geloven zou er morgenavond al een boot zijn naar Aktau en kan hij ook zorgen voor transport naar de haven. Morgen moeten we hem nog eens terugbellen. Benieuwd hoe dit gaat aflopen !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten