België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

woensdag 1 juli 2015

2015-07-01 Laatste halte in Turkije

Ook vandaag weer een praktisch vlakke etappe, perfect asfalt, geen wind, dus ideale fietsomstandigheden waarbij de kilometers snel vorderen. Er zijn wel weer vijf tunnels waar we door moeten en ik heb eens bijgehouden hoe lang ze zijn: 1.302m, 1.238m, 661m, 188m en 1.121m.
Onderweg maken we kennis met twee andere trekkers die in de andere richting fietsen. Het zijn twee jonge mannen uit Iran die een ronde fietsen door Georgië en Turkije, nu op weg zijn naar Trabzon en van daar weer richting Iran. Misschien komen ze Guido en Agnes nog tegen op hun route. We geven ze alvast mee waar ze in Trabzon een goedkoop hotelletje kunnen vinden. Zij van hun kant weten ons te vertellen waar we goedkoop terecht kunnen in Batumi en Tbilisi. Ik krijg ook nog een stadsplan van Batumi.
Net voor een volgende tunnel ligt het plaatsje Arvani en dat bevalt ons dermate dat we besluiten om hier op zoek te gaan naar een hotelletje.
De zon begint er eindelijk weer eens door te komen en we willen van die gelegenheid profiteren om ons tentje eens even op te zetten om het te laten drogen en dat doen we op een graspleintje vlak naast een moskee. We hebben meteen veel bekijks. Sommigen denken dat we van plan zijn daar te kamperen maar ik kan hen vlug duidelijk maken dat het enkel is om ons tent te laten drogen. Wanneer we hiermee bezig zijn komen er enkele jongeren met een rugzak naar ons toe gestapt. De twee jongens en een meisje zijn op trektocht en zijn blij eens anderen te ontmoeten zoals zij, waarbij ze bedoelen die ook kamperen. Ze spreken Engels en uit het gesprek blijkt dat een van in januari 2016 voor 6 maanden naar Leuven komt als Erasmus student. Hij vindt het geweldig dat hij hier toevallig Belgen tegenkomt uit de buurt van Leuven. Jammer dat we in januari niet thuis zijn want we hadden de jongen dan met veel plezier geholpen.
Arvani wordt onze laatste overnachting in Turkije, we bevinden ons op 30km van de grens met Georgië.


Voor wie kennis wil maken met Turkije en zijn bewoners maar op ziet tegen zwaar klimwerk, is de route langs de zwarte zee vanaf Samsun richting Georgië een ideaal traject. Je mag wel geen last hebben van claustrofobie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten