De twee voorbije dagen
kregen we nog eens even de zon te zien, vandaag vertrekken we weer in miezerig
weer. Over een afstand van 50km moeten we van 150m naar 910m stijgen tot de
Rikoti tunnel. In de eerste 45km gaat het nog geleidelijk aan maar in de
laatste 5km moeten we 400m hoogteverschil verwerken. De voorbije dagen hadden
we het gevoel op automatische piloot te fietsen maar deze klim doet ons toch
nog eens beseffen dat er af en toe nog eens wat extra inspanningen moeten
geleverd worden.
Langs de weg zijn er heel wat kraampjes. Aanvankelijk wordt er vooral aardewerk verkocht langs de weg, later steeds meer kraampjes met fruit, groenten en maiskolven die in grote ketels op houtvuurtjes worden gekookt. We kunnen niet weerstaan aan de heerlijk ogende bospaddestoelen en kopen ons een portie. Bij een tussenstop kopen we ons even later ook nog eens enkele geroosterde vissen en daarmee hebben we al enkele ingrediënten voor ons avondeten. Nog later stoppen we weer eens om eens een maïskolf langs de weg op te peuzelen. In de afdaling passeren we door het dorpje Surami waar er in tientallen hutjes langs de weg een speciaal soort plat brood wordt gebakken en ook dat willen we eens proberen. Nazuki is een typisch Georgisch zoet brood met als ingrediënten o.a. vanille en rozijnen, het wordt in heel Georgië gebakken rond Pasen.
Net zoals gisteren zijn we ook vandaag de enige gasten in het guesthouse in Khashuri. Gelukkig maar dat we er op tijd waren want omstreeks 17u15 verlaten de uitbaters het huis. We krijgen 3 sleutels, eentje voor onze kamer, eentje voor de bovenverdieping waar onze kamer gelegen is en eentje voor de ijzeren poort die het domein afsluit.
Langs de weg zijn er heel wat kraampjes. Aanvankelijk wordt er vooral aardewerk verkocht langs de weg, later steeds meer kraampjes met fruit, groenten en maiskolven die in grote ketels op houtvuurtjes worden gekookt. We kunnen niet weerstaan aan de heerlijk ogende bospaddestoelen en kopen ons een portie. Bij een tussenstop kopen we ons even later ook nog eens enkele geroosterde vissen en daarmee hebben we al enkele ingrediënten voor ons avondeten. Nog later stoppen we weer eens om eens een maïskolf langs de weg op te peuzelen. In de afdaling passeren we door het dorpje Surami waar er in tientallen hutjes langs de weg een speciaal soort plat brood wordt gebakken en ook dat willen we eens proberen. Nazuki is een typisch Georgisch zoet brood met als ingrediënten o.a. vanille en rozijnen, het wordt in heel Georgië gebakken rond Pasen.
Net zoals gisteren zijn we ook vandaag de enige gasten in het guesthouse in Khashuri. Gelukkig maar dat we er op tijd waren want omstreeks 17u15 verlaten de uitbaters het huis. We krijgen 3 sleutels, eentje voor onze kamer, eentje voor de bovenverdieping waar onze kamer gelegen is en eentje voor de ijzeren poort die het domein afsluit.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten