België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

zondag 26 juli 2015

2015-07-26 Wildkamperen in de woestijn

Er resten on nog 125km tot Baku door een desolaat gebied met weinig bevoorradingsmogelijkheden, we zorgen er dan ook voor dat we voldoende eten en drinken mee hebben.
De lege graanvelden maken meer en meer plaats voor een dor woestijnlandschap. Aangezien mijn inschattingsvermogen me een beetje in de steek laat durf ik er geen cijfer op te plakken maar de temperatuur begint behoorlijk hoog op te lopen, ondanks de zijwind die nog voor wat extra zuurstof en enige afkoeling zorgt. Na 89km houden we het voor bekeken en gaan we op zoek naar een plaats waar we ons tentje nog eens kunnen opzetten. Een eindje verwijderd van de weg, achter de stenen muur van een omwalling waar vee wordt opgesloten denken we een geschikt plaats te hebben gevonden. Voor het eerst zullen we moeten wildkamperen. Even verderop, op wandelafstand, is er wel nog een dorpje waar we in een winkeltje nog terecht kunnen voor de nodige drank.
Ondanks dat we ons tent zo hebben opgesteld dat de wind er door kan blazen blijft het zelfs na zonsondergang nog enkele uren te warm om te kunnen slapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten