België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

dinsdag 14 juli 2015

2015-07-13 Velo+, the place to be

Onze fietsen staan veilig op de binnenkoer van een huis vlakbij het appartementsblok. We gaan ze vandaag even ophalen om ermee naar een fietsenmaker te gaan. Wanneer ik met de fiets langs de poort naar buiten ga maakt de oude vrouw die er woont enkele kruistekens, zou ze bang zijn dat ons iets overkomt in het verkeer? Het geeft me een onaangenaam gevoel. Om tot bij de fietsenmaker te geraken moeten we 10km ver dwars door de stad fietsen. Een automobilist zal hier nooit zo maar opzij gaan voor een fietser. Je moet steeds het lef hebben om je plaats in het verkeer op te eisen en soms moet je je al eens gewoon voor een auto of minibusje gooien, er van uitgaande dat ze dan wel moeten stoppen. Op de koop toe is het ook weer eens aan  het regenen, wat het niet makkelijker maakt. Om 11u stipt gaat de fietsenwinkel pas open maar we zullen nog wat geduld moeten hebben want de technieker begint pas om 12u. Behalve de kapotte spaak in MJ haar achterwiel zou ik ook op elke fiets één versleten band willen laten vervangen. Ze hebben alle maten van Schwalbe banden maar onze maat is helaas uitverkocht. Gelukkig denkt de technieker er opeens aan dat er in de winkel nog een showmodel staat met ‘Schwalbe Marathon Plus’ banden van onze maat. Hij vindt het geen moeite te veel om die er af te halen en op onze fietsen te plaatsen. Ook de spaak wordt vervangen en het wiel wordt zelf netjes uitgelijnd. Andere trekkers die hier ooit zouden passeren en een degelijke fietsenmaker nodig hebben kan ik dit adres alvast sterk aanbevelen: Velo+, Abuladze street 30, Tbilisi. Van de eigenaar krijgen we nog de tip om via een alternatieve rustigere maar meer heuvelachtige weg naar Azerbaijan te fietsen. We gaan dit zeker eens verder onderzoeken.
Tegen de avond trekken we nog eens met de metro naar het centrum van de oude stad om er eens door te wandelen ‘Tbilisi by night’. Vele gebouwen zijn verlicht, het is dan ook een mooi schouwspel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten