België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

dinsdag 7 juli 2015

2015-07-07 Gori, geboortestad van Stalin

Vandaag een korte en makkelijke etappe, het is amper middag wanneer we al toekomen aan Guesthouse Svetlana. Vanwege het vroege uur is de kamer nog niet klaar maar we kunnen wel al douchen en gebruik maken van de keuken. Svetlana, de gastvrouw die behoorlijk Engels spreekt, geeft graag uitleg over haar stad en de bezienswaardigheden. Gori is de geboortestad van Stalin. We bezoeken het geboortehuis van Stalin en het Stalin museum.
Aangezien Svetlana haar gasten graag helpt gaan we bij haar nog wat informatie vragen over Tbilisi. Als we dat wensen kan ze ook regelen dat we er kunnen verblijven in de flat van haar zus. We hebben de flat uiteraard nog niet gezien maar zo te horen is er alles wat wij nodig hebben en dat voor dezelfde prijs als hier 50 GEL (20€), we gaan dus in op het voorstel.
Heel onaangenaam vandaag was onderweg te moeten zien hoe een hond werd doodgereden en dan nog wel deels door mijn toedoen want om mij te ontwijken ging de hond naar het midden van de weg. De hond was op slag dood, de automobilist is niet eens gestopt.

2 opmerkingen:

  1. Marc, ministerie van buitenlandse zaken heeft een nieuwe site voor mensen die buiten de Europese unie reizen: travellersonline.diplomatie.be . Doel is sneller en beter communiceren met mensen die reizen in geval van natuurrampen, incidenten enz. Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Had dat toevallig ook op het nieuws gezien en heb ons dan maar meteen geregistreerd op die site. Probleem is wel dat we het dan haast dagelijks zouden moeten aanpassen om exact te laten weten waar we zitten.

    BeantwoordenVerwijderen