België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

woensdag 7 oktober 2015

2015-10-07 Fietsen door de grote leegte

Vannacht was het toch maar aan de frisse kant in ons tentje en behoorlijk wat lawaai van honden en passerende vrachtwagens, dus niet al te vast geslapen.
Van Kökpek tot Shonzhy is het 70km fietsen maar onderweg is totaal niets, maar dan ook helemaal niets, alleen maar één grote leegte. Na 7km is er nog één bocht in de weg en daarna een lange rechte weg, waar auto’s ons aan waanzinnige snelheid voorbij razen. We hebben het gevoel steeds op een vlak plateau te rijden maar toch loopt de weg zeer langzaam naar beneden. Alleen aan de Charin rivier is er nog eens een korte maar steile afdaling en even later weer een klimmetje om uit het dal te geraken. Het klinkt misschien als een eentonige etappe maar toch heeft die grote leegte iets, iets magisch.
Klik hier voor een kort sfeerbeeld.
Onderweg komen we nog eens het Nieuw Zeelands fietskoppel tegen die tegelijk met ons hun aanvraag voor een Chinees visum hadden ingediend bij de ambassade. Wanneer ze horen dat we naar Shonzhy willen fietsen, vertellen ze ons een zeer bizar voorval dat ze ergens op internet gelezen hadden over een koppel dat in mei een boete van 40$ had gekregen omdat ze door Shonzhy gingen, iets wat verboden zou zijn omdat het een militaire stad is.  Zij gaan de stad in elk geval omzeilen. We vinden het toch maar een raar verhaal. Voor de zekerheid vragen we in een benzinestation, net voor de stad, aan een groepje mannen de weg naar een hotel.  Ze wijzen ons allen door naar het centrum van de stad. Het is zoals we al dachten weer zo’n cowboy verhaal dat geen steek houdt, wij hebben hier geen enkele militair gezien, het verhaal van die boete zal wel anders in elkaar gezeten hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten