België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

dinsdag 20 oktober 2015

2015-10-20 Raar volkje die Chinezen.

Bij het klaarmaken van onze fietsen hebben we veel bekijks, sommigen willen ons helpen maar dat komt niet altijd goed. Onze fietszakken hebben al heel wat te verduren gehad en de handvaten raken makkelijk stuk als je ze ermee vastpakt, wat eigenlijk de bedoeling is. De manager van het hotel en de bediende die ons gisteren zo goed geholpen hebben, komen ook nog eens een kijkje nemen.
Bij het buitenrijden van Shihezi zien we in de parken vele groepen van mensen die op de maat van muziek ochtendgymnastiek aan het doen zijn. Voorbijgangers stoppen en doen gewoon mee.
Het wordt een saaie rit vandaag. In welk stadje we vandaag terecht gaan komen weten we niet. Op mijn kaart staat er ergens Hutubi maar in mijn GPS vind ik er niets van terug. Enkele kilometers ten noorden van de weg die wij aan het volgen zijn zien we de contouren van een stad opduiken. We nemen een afslag en rijden er naar toe. Het is weer zo’n vrij nieuwe stad die nog volop in opbouw is. In een eerste hotel dat we vinden mogen ze enkel chinezen inchecken maar de receptioniste is wel zo behulpzaam om voor ons naar een ander hotel te bellen. Uiteindelijk komen we in een groot deftig hotel uit, iets té deftig voor ons maar we hebben weinig keuze, hier kunnen we tenminste al terecht.



Rochelen en spuwen op straat, slurpen en slokken aan tafel, naar je staren, naar je wijzen en met je lachen, de chinezen doen het allemaal. Aanvankelijk lachten ze met mijn hoofdverband, nu lachen ze meestal met MJ omdat ze open sandalen draagt en dat het volgens hen daar al voor te koud is. Lachen of uitlachen, wij vinden het grappig hoe zij reageren en kunnen er best mee lachen. Raar volk die Chinezen.

MJ met de manager en de bediende van het hotel.

Ochtendgymnastiek in het park.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten