België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

maandag 5 oktober 2015

2015-10-05 Poepjesetappe

In Bishkek had men ons wijsgemaakt dat de grens met China gesloten zou zijn tussen 1 en 7 oktober, maar vanochtend spraken we met een Engelsman die gisteren probleemloos de grens was overgestoken van China naar Kazachstan, wat moet je uiteindelijk nog gaan geloven?
Vandaag is het een eerder saaie en vlakke etappe langs een weg waarop het in de eerste helft behoorlijk druk is. In de laatste 11km tot Shilik is men een nieuwe weg aan het aanleggen en het verkeer moet er over een voorlopige onverharde weg waar men, om het stof te blussen, water gesproeid heeft maar net iets te veel, waardoor het stof veranderd is in een dun laagje slijk. Ik zie echter dat er enkele auto’s toch gebruik maken van het nieuw aangelegde wegdek, en als dat voor hun mag, moet dat voor ons ook kunnen.
Je zou  denken dat we na 5 maanden eelt op ons zitvlak hebben, wat wel een beetje het geval is, maar naar het einde toe van een lange rit van 127km, over vaak hobbelig asfalt, ben je toch blij als je nog eens je poep van het zadel kunt heffen, of wanneer je nog eens over een stuk glad asfalt kunt rijden.
Shilik is op de kaart de enig plaats van betekenis maar veel meer dan een groot dorp is het niet. Toch vinden we er nog een klein hotelletje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten