België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

vrijdag 2 oktober 2015

2015-10-02 Korte maar pittige etappe

Daar we er gisteren een extra lange etappe van gemaakt hebben rest ons vandaag nog maar 65km tot Alma Ata. We kiezen voor een kleinere maar behoorlijk heuvelachtige weg met enkele pittige hellingen. Op een 10-tal kilometer voor we de drukke stad bereiken is er zelfs een vrij lange klim, het omhoog rijden is op zich geen probleem maar zo kort bij de grote stad is er ook al veel verkeer op de weg en wanneer deze aftandse versleten wagens bergop moeten, is het verschrikkelijk wat ze aan uitlaatgassen uitspuwen.  Je proeft de vervuiling letterlijk in je mond, gezond is anders.
Alma Ata, ook wel Almaty genoemd, is met 1,5 miljoen inwoners de grootste stad in Kazachstan. In de namiddag gaan we inkopen doen in het ‘Dostik Plaza’, een ultramodern ogend shoppingcenter, zoals we er nog nooit eerder een gezien hebben, op zich al een bezienswaardigheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten