België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

donderdag 1 oktober 2015

2015-10-01 Fietsen of een gratis lift?

Na 14 dagen in de controlepost voor windmolens gewerkt te hebben kan Vlad vandaag weer naar vrouw en kind in de buurt van Almaty. Omdat wij ook naar Almaty gaan wil hij ons een lift geven tot op 20km van de stad. Hij moet eerst nog wachten tot zijn werkmakker rond 14u in de namiddag arriveert alvorens te vertrekken. Het is een aanlokkelijk voorstel maar we kiezen er toch voor om het met de fiets te doen. Waarschijnlijk komen we Vlad in de loop van de namiddag nog wel eens tegen langs de weg en dan kunnen we in uiterste nood nog altijd beslissen om een eind met hem mee te rijden.
De wind zit mee, het is ideaal fietsweer, we hebben er wel zin in. De eerste 5km gaan nog omhoog maar dan volgt een afdaling van 15km waarna het weer vlak wordt om na 80km weer steeds heuvelachtiger te worden. Pas na 110km komen we Vlad tegen, hij was zo lang ondereg omdat hij pech had met zijn busje en er drie uur aan heeft moeten sleutelen om het weer rijklaar te krijgen. Nu nog meerijden met hem heeft geen zin meer, we zijn op amper 15km van een stadje met meerdere overnachtingsmogelijkheden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten