België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

dinsdag 27 oktober 2015

2015-10-27 Alles weer onder controle, voorlopig althans.

De zon schijnt weer volop, maar het is wel nog koud. Met veel spanning beginnen we te fietsen. Zal de opgelapte bagagedrager het volhouden? Op de koop toe krijgen we in de eerste kilometers nog vrij slecht wegdek, iets wat we nu wel kunnen missen als kiespijn. Later krijgen we een splinternieuwe weg onder de wielen geschoven, helemaal voor ons alleen. De weg loopt naar een bergtop en daar zien we waarom wij de enige weggebruikers zijn, men is er namelijk nog bezig met de afwerking van een nieuwe tunnel. Gelukkig mogen wij er met onze fietsen al door. In de tunnel zijn een stuk of 10 mannen en vrouwen de zijwand van de tunnel aan het schilderen in bruingeel met verfrollen gemonteerd op lange stokken. Het plafond is al blauw geschilderd. Een eind verderop staan drie mannen op een iet of wat speciale stelling, gemonteerd op fietswielen, om de scheiding tussen blauw en bruingeel rood te schilderen. Onderaan duwen 2 mannen 'de stelling' verder. 
Enkele kilometers verderop in de afdaling komen we aan een onafgewerkte brug, volledig afgesloten door een berg aarde. We hebben de keuze, ofwel via een zeer slijkerige weg eromheen rijden, ofwel onze fietsen over de berg aarde sleuren. We proberen eerst de slijkerige weg, maar al snel keren we terug om toch maar te proberen over de brug te geraken. Eenmaal over de berg aarde, moeten we aan de andere kant van de brug nog voorbij een wegversperring zien te geraken, wat lukt mits ze los te maken en opzij te sleuren. Dat was de laatste hindernis van de dag, voor de rest krijgen we weer een leuke afdaling langs een mooie nieuwe weg. 
Alles zit wel stevig onder de modder en daarom stoppen we bij een carwash om onze fietsen nog eens goed af te spuiten. In China is een carwash niet veel meer dan iemand langs de weg met een hogedrukreiniger. Onze fietsen zien er weer proper uit en het ziet er naar uit dat we alle technische problemen die we gisteren hadden (voorlopig) weer volledig onder controle hebben. We hebben al contact opgenomen met Robert en hij gaat het nodige voor ons doen om een nieuwe bagagedrager te laten opsturen, we gaan van de gelegenheid profiteren om wat extra reserveonderdelen mee te laten sturen.


Terrasvelden in een winterbedje

De tunnel in afwerking

Landschap onderweg
 
Picknick langs de weg
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten