België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

woensdag 28 oktober 2015

2015-10-28 Alsof men nog nooit Europeanen gezien heeft.

De eerste 18 kilometer gaan bergop, daarna volgt een mooie afdaling doorheen een prachtig landschap met weer iets totaal anders, overal terrasvelden, een echte specialiteit van de Chinezen. Het is alsof ze geen helling kunnen zien of ze moeten er een terras aanleggen, en dat aanleggen gebeurt allemaal door middel van spaden. Ook het onderhoud langs de weg gebeurt manueel en meestal door vrouwenhanden. Op de velden zelf is het ook overwegend handenarbeid en worden er werktuigen gebruikt die je nog terugvindt op schilderijen van Breughel. Huisjes staan soms op heuveltjes waarvan je je afvraagt hoe ze er geraken. Het landschap is nu al indrukwekkend in de herfst, maar in het voorjaar moet het nog veel mooier zijn.
In Hui Shi is er een openluchtmuseum gewijd aan het Rode Leger. Er staan enkele typische Chinese huisjes en tempels. We kunnen toevallig nog genieten van een groepje 'locals' die klassieke Chinese volksmuziek brengen.
Soms wordt het wel een beetje vervelend hoe we overal worden bekeken, alsof men nog nooit Europeanen in het echt heeft gezien. In het restaurant wil iedereen met ons op de foto, sommigen aarzelen en durven dan blijkbaar toch niet.


Vrouwen aan het werk langs de weg

Werktuigen uit de tijd van Breughel

Chinese volksmuziek



Geen opmerkingen:

Een reactie posten