België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

zondag 4 oktober 2015

2015-10-03/04 Alma Ata, een flashy stad

Alma Ata of Almaty was tot 1998 de hoofdstad van Kazachstan, nu is dit Astana. Aanvankelijk dachten we maar één dag uit te trekken om Alma Ata te bezoeken, maar deze bevalt ons zo, dat we hier nog een extra dag willen blijven. Een historisch stadsgedeelte is er niet, evenmin veel buitengewone bezienswaardigheden.  Het is het geheel van de stad die ze toch aantrekkelijk maakt. Je hebt een mix van zeer moderne nieuwbouw, en gebouwen die dateren uit het Sovjet tijdperk, architectuur uit de jaren 1950-1960. Het geheel geeft wel een flashy stad die mee wil met haar tijd, een stad die bedoeld is voor de gegoede Kazachen. Er is ook nog de ‘Green Market’, een zoveelste bazaar maar toch is hij anders dan al de voorgaande die we al gezien hebben, vooral de vlees- en groentehal is indrukwekkend.
We profiteren er van om enkele noodzakelijke aankopen te doen. MJ had dringend een paar nieuwe sandalen nodig en een nieuwe (trekkers)handdoek, iets waar we al lang naar op zoek waren sinds we er eentje onderweg zijn kwijtgespeeld in een van de vele hotels.
Alleen de kleuren van de bomen en de vallende bladeren verraden dat de zomer voorbij is, de temperaturen daartegen zijn terug op z’n zomers, met uitschieters tot 27°C.  Volgens de weersvoorspellingen gaat het mooie weer nog een tijdje blijven duren.
We zijn vertrokken in Budingen op 04/05/2015 en nu schrijven we al 04/10/2015, we zijn dus al 5 maanden onderweg., hebben al meer dan 11.000km afgelegd waarvan ruim 8.000km op de fiets.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten