België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

woensdag 7 oktober 2015

2015-10-06 Kamperen op een berg

Hoe langer je overdag op de fiets zit, hoe beter je ’s nachts slaapt, vannacht hebben we heerlijk geslapen.
De eerste 8km moeten we nog langs de wegenwerken en later komen we op een eindeloos kaarsrechte weg terecht, vals plat met de noorderwind schuin op kop. Onderweg stopt er een kraanwagen langs de weg, de chauffeur stapt uit en begroet me in het Nederlands. De man heeft in Nederland gewerkt maar moest na drie jaar terugkeren omdat zijn vrouw ziek werd en een droger klimaat nodig had. Hij woont al vijf jaar terug in Kazachstan maar spreekt nog behoorlijk Nederlands. Hij droomt nog elke nacht van Nederland en zou maar al te graag terugkeren. Hij wil ons een lift geven maar onze fietsen bovenop de kraanwagen zien we niet zo direct zitten en bovendien is het landschap zo mooi dat we het liever willen fietsen. Na 32km zit er nog eens een bocht in de weg, we draaien zuidwaarts. We hadden gehoopt nu wat gespaard te blijven van de tegenwind maar we komen in de ‘Kökpek Gorge’ een kloof waar de duivelse wind ons pas goed parten speelt, bovendien moeten we ook nog eens 400 hoogtemeters overwinnen. Het vordert van geen kanten. We hebben 5 uur nodig om amper 45km af te leggen. Boven, aan het einde van de kloof, komen we in het plaatsje Kökpek terecht. Een dorp kan je het moeilijk noemen, er zijn alleen maar enkele winkeltjes, een café en een restaurant langs de weg. We zien het niet zitten om nog verder te fietsen tegen de wind in en willen hier overnachten. Logies zijn er niet, het wordt dus kamperen. De eigenaar van het café toont ons een goed beschut hoekje naast zijn zaak, een ideale plaats om ons tentje nog eens op te zetten en dat is al héél lang geleden. Wildkamperen kan je het bezwaarlijk noemen want we hebben al het nodige in de buurt, zelfs drinkbaar water én een degelijk openbaar toilet.
We hebben nog klaargemaakte rijst met groenten over van gisteren.  In het restaurant aan de overkant van de weg ga ik vier shasliks afhalen en zo hebben we vandaag zonder te moeten koken in een mum van tijd een kant en klare maaltijd.
In volledige tegenstelling met gisteren, was het vandaag weer een boeiende dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten