België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

vrijdag 16 oktober 2015

2015-10-16 Gevarieerd, smaakvol én pikant.

Onze dag begint in het hotel met een smaakvol en gevarieerd ontbijt in de vorm van een buffet met verschillende groenten- en noedel schotels, heerlijk van smaak wel behoorlijk pikant.
Even verderop in de straat doen we een zak met vuile was naar een wasserij. Het duurt wel even vooraleer de twee vrouwen in de wasserij begrepen hebben wat we juist willen. Vlak bij het hotel is er ook een soort van medische post waar we binnengaan om de draadjes uit mijn hoofdwonde te laten halen. Hier heeft men veel sneller begrepen waarvoor we komen. We moeten slechts 20 yuan (+/- €3) betalen voor de consultatie. Ik hoop wel dat de dokter beter is in het verwijderen van draadjes dan in het aanleggen van een hoofdverband, want wat hij achteraf rond mijn hoofd wikkelt, trekt gewoon op niets.
We stappen nog eens door de stad en langs een markt met verschillende eetkraampjes waar men veel afgekookt vlees klaarmaakt. Er is ook een groentemarkt met een rijk gevarieerd aanbod en ook wat groenten die we gewoon niet kennen. Met zo’n aanbod zou je wel veel zin krijgen om zelf te koken, maar de restaurants zijn hier zo goedkoop dat het een beetje zinloos is. In vorige landen was de variëteit aan gerechten in de restaurants meestal beperkt, terwijl je hier in China elke dag iets anders kan eten. We kiezen wel altijd een eetplaats uit waar er foto’s van de gerechten aan de muur hangen, zodat we maar moeten wijzen naar wat we willen eten.
Tegen de avond kunnen we onze propere was terug ophalen, 2 vrouwen houden de wasvrouw gezelschap. Als ze ons zien binnenkomen hebben ze de grootste pret met de manier waarop MJ gekleed is, vooral de zwarte sokken in sandalen. We lachen dan maar gewoon mee.
We hebben nog maar kennis gemaakt met een klein stukje van het immens grote China, maar tot nu toe bevalt het ons uitermate goed.


Het belachelijk verband van de dokter

Eetkraampjes op de markt

Groentemarkt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten