België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

dinsdag 3 november 2015

2015-11-03 Zes maanden onderweg.

Onze eerste zes maanden zitten erop, we hebben 14.774km afgelegd waarvan 9.448 op de fiets. We zijn op 4 mei vertrokken in België en zijn via Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Servië, Bulgarije, Turkije, Georgië, Azerbeidzjan, Kazachstan, Oezbekistan, Kazachstan, Kirgizstan, Kazachstan in China terecht gekomen. Ons transportmiddel was niet altijd de fiets, we namen ook al eens een trein, bus, boot of taxi.
Qua fysieke inspanning is het al bij al, op enkele zwaardere dagen na tijdens de hete zomermaanden, beter meegevallen dan verwacht. Afgezien van wat ongemakken ten gevolge van enkele valpartijen, hebben we medisch gezien ook nog maar weinig klachten gehad. Technische mankementen zijn er af en toe wel al eens geweest, de meesten te wijten aan het slechte wegdek, maar we hebben altijd al een oplossing kunnen vinden. Je moet wel soms eens creatief zijn, want het was al wel eens net iets meer dan gewoon een lekke band herstellen.
Hoe we die zes maanden beleefd hebben is moeilijk in woorden te vatten; en ook op de vraag wat nu de mooiste momenten waren, kunnen we moeilijk een antwoord geven. Het land dat op ons het meeste indruk heeft gemaakt is China; en als er één land is waar we ooit nog eens terug naar toe willen, is het datzelfde China, maar dan wel in een ander seizoen, liefst het voorjaar wanneer alles in bloei staat.
Iemand die we zeker nog willen vernoemen is onze Duitse vriend Jürgen Flamm. We kwamen hem een eerste keer toevallig tegen in een goot langs de weg (klinkt misschien wat raar, maar wij gebruiken een goot langs de weg ook al eens als zitplaats om onderweg te picknicken). Een boeiend man met heel wat reiservaring, hij heeft er ons toe gebracht dat we ons traject zijn gaan herzien en dat we nu langer in China blijven hangen dan we oorspronkelijk van plan waren.
Het was niet elke dag rozengeur en maneschijn, maar een dieptepunt of negatieve ervaringen zijn we voorlopig nog niet tegengekomen.
MJ deed vandaag nog een zeer rake uitspraak, eentje waarmee je in enkele woorden misschien nog het best de voorbije zes maanden kunt samenvatten: “WE HEBBEN AL VERDOMME VEEL MEEGEMAAKT”.


MJ’s opgelapte bagagedrager.

Plattelandsdorpje.

Verkoop van eigen oogst langs de weg.



4 opmerkingen:

  1. gefeliciteerd. toffe reiservaring en ook tof om mee te lezen. Doe zo voort zonder ongelukken!
    Jeroen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij volgen jullie avonturen op de voet ! Al die ervaringen die jullie nu rijker zijn - ongelooflijk ! Worden jullie het ooit nog wel weer gewoon hier in Vlaanderen ?
    Groetjes van Ingrid & Philippe

    BeantwoordenVerwijderen