België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

vrijdag 13 november 2015

2015-11-13 Drummen om op de bus te geraken.

We willen de ‘Tomb of Emperor Jingdi’ bezoeken en om er te geraken moeten we de metro en een bus nemen. Eerst zien uit te pluizen hoe de metro precies werkt, te beginnen met het kopen van tickets aan een automaat. We raken er niet wijs uit, maar gelukkig is er een jongeman die voor ons de tickets koopt, hij wil zelfs niet dat we er voor betalen. Er zijn nog maar twee metrolijnen in Xi’an maar dan wel zeer modern en alles is zeer duidelijk aangeduid, ook voor westerse toeristen. Na de metro moeten we nog een bus nemen. Er staat al een lange rij wachtenden en wij zetten ons achteraan in de rij. Wanneer er een eerste bus stopt begint de hele meute te drummen, te trekken en te duwen om toch maar op die bus te geraken, want  er mogen maar exact evenveel passagiers op de bus als er zitplaatsen zijn. Enkele minuten later komt al een tweede bus aan en weer hetzelfde gedrum. Wij blijven geduldig onze beurt afwachten tot iemand ons uit de rij komt halen en zegt dat we vooraan in de rij moeten gaan staan. We vinden het wel een beetje gênant want voorkruipen is niet onze stijl. We zouden liever terug in de rij gaan staan, maar blijkbaar vinden de meeste wachtenden het prima dat wij als eerste op de volgende bus mogen, waarschijnlijk omdat de hele rij wachtenden tot één groep behoord. Op de bus zelf is het de hele tijd een oorverdovend gekakel.
Wat ons pakketje betreft is er dan toch nog positief nieuws te melden: tegen de avond krijg ik een mailtje binnen waarin staat dat het pakket vrij gegeven is door de douane en dat het onderweg is naar de ‘delivery facility’. Het ziet er naar uit dat het toch nog tijdig gaat aankomen en dit zonder tussenkomst van een gespecialiseerde firma. Voor ons werd vrijdag de 13de dus geen ongeluksdag.


Drummen om op de bus te geraken.
 
 Tomb of Emporor Jingdi (South Gate).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten