België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

maandag 9 november 2015

2015-11-08 Xi'an, een levendige stad.

Het eerste wat we doen vandaag, is geld tanken en dat lukt nog altijd het beste bij ‘Bank of China’. Bij andere banken lukt het vaak niet, of kan ik slechts kleinere bedragen afnemen.
We moeten in Xi’an een aantal zaken regelen, en het eerste daarvan is onze visa met een maand laten verlengen, want op 12 november is de vervaldatum. Eerste vraag hierbij: waar kunnen we hiervoor terecht ? In de reisgids van Lonely Planet vinden we op een kaartje een ‘International Travel Agency’. Er van uitgaande dat men ons daar wel kan verder helpen, stappen we er naartoe. Veel meer dan een klein reisbureautje op een bovenverdieping van een hotel is het niet, en de enige bediende spreekt amper enkele woorden Engels. Maar via een telefoontje naar een persoon die als tolk kan fungeren, weet ze ons uiteindelijk toch op een briefje in het Chinees een adres te schrijven. Met dat briefje in de hand stappen we in een taxi die ons naar het opgegeven adres brengt. Het visumkantoor is gelegen in een politiegebouw, maar we hebben pech want het is gesloten op zondag. We zullen dus morgen nog eens moeten terugkomen. Met een taxi laten we ons terugbrengen naar het toeristische hart van Xi’an, de omgeving van de Bell en Drum Towers.
Een groepje studenten komt naar ons toe gestapt en vraagt of we even tijd hebben voor hen en of ze ons een paar vragen mogen stellen. Het is in het kader van een opdracht die ze gekregen hebben op school waarbij het de bedoeling is dat ze hun Engels wat oefenen, iets wat voor sommigen zeker niet overbodig is. De jongeren suggereren ons nog eens langs de ‘Chinese Snack Straat’ (zo noemen zij het althans) te gaan om typisch Chinees eten te proberen. Voor ons zijn alle suggesties welkom. De ‘Snack Street’ is inderdaad wel een belevenis, je kan er over de koppen lopen, massa’s toeristen, allemaal Chinezen, het aantal Westerlingen die je hier tegenkomt kan je op één hand tellen.


De ‘Chinese Snack Street’.

Geroosterde inktvis op een stokje.

De ‘Drum Tower’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten