België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

woensdag 18 november 2015

2015-11-18 Spring City.

Het eerste wat we moeten doen, is naar de Vietnamese Ambassade gaan om ons visum aan te vragen. De ambassade ligt op kleine wandelafstand van ons hotel en heeft een kantoor in het WTC. Je stapt er zomaar binnen, geen wachtrijen, een formuliertje invullen, er een pasfoto opplakken en cash betalen (620 CNY pp) is alles wat er nodig is om overmorgen al ons visum, geldig voor 90 dagen, te komen afhalen. Zo eenvoudig kan een visumaanvraag soms zijn.
Kunming wordt ook wel ‘Spring City’ genoemd omdat je hier het ganse jaar door een lentegevoel zou hebben, maar bij een temperatuur van 23°C hebben wij eerder een zomergevoel. Gisteren liep men in Xi’an nog rond met een paraplu, hier met een parasol.
Bij het winkelen passeren we een Carrefour warenhuis en aan de producten die hier verkocht worden is duidelijk te merken dat het een Europese warenhuisketen is. Men verkoopt hier zelfs echte baguettes met Camenbert en Brie kaas, verpakt in een blik. We hebben toch maar wat ondergoed en een hemd voor mij gekocht, want een hele week rondlopen in dezelfde kleren met deze temperaturen is niet echt te doen. Handwas zijn we gewoon maar we moeten het nog wel droog krijgen.
In de namiddag nemen we een taxi naar het ‘Green Park’, een mooi park met veel water, eilandjes, pagodes en bruggetjes. Het is een gewone dag in de week en toch loopt hier veel volk rond, het goede weer zit er misschien ook voor iets tussen. Er zijn vele groepen 'locals' aan het zingen, dansen, muziek maken. Tussen elke groep is er slechts een ruimte van amper 5 à 10 meter, wat resulteert in een kakofonie van geluiden.
Op de terugweg naar de metro passeren we eerder toevallig lang de ‘Yuantong Tempel’, een prachtig boeddhistisch tempelcomplex. Ik weet niet waarom maar om een of andere reden raak ik vaak geëmotioneerd wanneer ik in een religieuze omgeving terecht kom en biddende mensen zie, ongeacht of het nu katholiek, islamitisch of boeddhistisch is.


Green Park




Yuantong Tempel



Geen opmerkingen:

Een reactie posten