België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

vrijdag 6 november 2015

2015-11-06 Hotels in China.

Enkele kilometers buiten de stad zouden we ‘Yong Tau Mu’ kunnen bezoeken, de tombe van princes Yong Tai, maar het is weer een regendag en we hebben geen zin om vandaag weer eens doornat te worden. We wandelen met paraplu wat langs de winkeltjes in de omliggende straten en voor de rest blijven we op onze hotelkamer, cocoonen. De hotels in China zijn steeds prima in orde. Wanneer ik in de voorgaande landen ging informeren in hotels wilde ik altijd eerst de kamer gezien hebben omdat de kwaliteit soms al eens te wensen over liet, in China is dat niet nodig. Voor een tweepersoonskamer met eigen badkamer, altijd degelijk en kraaknet, betalen wij hier meestal tussen 100 en 200 yuan (15 à 30 euro), al dan niet inclusief ontbijtbuffet. Er zijn uiteraard veel duurdere hotels maar die zijn niet aan ons besteed. Als het ontbijt inbegrepen is, gaan we ontbijten, anders wordt het wat brood. Buiten China was dat meestal met confituur of choco, maar hier hebben  we dat nog niet gevonden, met een tas koffie op de kamer. Brood is hier wel nog makkelijk te vinden, de keuze is wel erg beperkt. Een echt Chinees ontbijt bestaat uit koude en warme slaatjes met rijst of noedels, en een soort gestoomde deegknobbels en gefrituurde deegstengels. Als drank vieze waterige papjes. De drank laten we meestal staan, het ontbijt vinden we dan wel weer lekker, ook al weten we dikwijls niet wat we eten.
De kamers zijn degelijk uitgerust, King Size bedden of bed, meestal flatscreen TV, steeds WiFi (ook al is het internet sterk gecensureerd), een waterverwarmer, en vaak een klein aanbod aan producten zoals drankjes, voeding (noedels uiteraard), condooms en soms zelfs onderbroeken of sokken. Voor deze zaken moet je uiteraard extra betalen. Bij het inchecken betaal je dan ook naast de prijs van de kamer, altijd een deposito, welke je terugkrijgt bij het uitchecken wanneer je natuurlijk niets gebruikt hebt van de extra zaken. In de badkamer vindt je meestal individueel verpakte tandenborstels, tandpasta en kammetjes. Uiteraard voorziet men buiten de handdoeken ook zeepjes, shampoo en doucheschuim, soms een douchekapje; en wat voor ons zeer belangrijk is zeker nu het wat kouder is, warm tot heet water, dat inbegrepen is in de prijs.
Om onze bagage naar de kamer te brengen kunnen we ook altijd rekenen op de hulp van het personeel.
De mensen hier zijn super behulpzaam, soms een beetje té.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten