België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

donderdag 26 november 2015

2015-11-26 Enkele weetjes over China.

We mogen dan al in een warmer klimaat zitten, regenen doet het hier ook al wel eens, en om die reden blijven we een dag langer in Mile, in de hoop dat het morgen beter is.

Tijd om enkele weetjes over China eens op een rijtje te zetten. Let wel, er zijn grote verschillen tussen Noord, Centraal en Zuid China.

-        Hotels zijn zeer makkelijk te vinden, zijn pure luxe en voor Europese normen ook nog spotgoedkoop. Soms is het wel even zoeken naar een hotel dat ook niet-Chinezen mag inchecken.
-        Verwacht niet dat men Engels spreekt, in het beste geval is het behelpen met een vertaalapp die sommige receptionisten op hun smartphone hebben. En als er al iemand Engels spreekt is de uitspraak dermate dat die toch meestal onverstaanbaar is.
-        Zoek in een hotel niet naar verdieping 0, dat bestaat niet, het gelijkvloers is nummer 1, de eerste verdieping nummer 2, enz…
-        Kinderwagens of buggy’s kent men hier niet, baby’s en zelfs peuters worden op de rug gedragen.
-        Wie naar China wil komen moet met stokjes kunnen eten, houden van pikant, en dingen willen eten die voor ons totaal onbekend en soms ook oneetbaar zijn. Niets gaat verloren, alles wordt opgegeten, van kop tot poten (kippenpoten, nekken, varkenspoten en oren), scampi’s en garnalen ongepeld, laat staan dat er een darmkanaal uitgehaald word, enz…
-        Zebrapad en soms zelfs groen licht worden door automobilisten volledig genegeerd. De auto is 'King Of The Road'.
-        Voor restaurants en winkels begint de werkdag op straat met een speach van de manager, gevolgd door enkele groepsdansjes.
-        Ook in scholen begint en eindigt de dag  met een groepsdansje voor klein én groot. Iedereen is gekleed in hetzelfde trainingspak.
-        Kinderen die nog niet zindelijk zijn dragen meestal geen pampers maar een lange broek met een opening achteraan, ze lopen letterlijk met hun gat bloot.
-        Een middelgrote stad in China telt minstens 1 miljoen inwoners.
In de steden worden massaal nieuwe woonblokken gebouwd, minstens 20 tot 30 verdiepingen hoog, en vaak in groepen van 10 blokken of meer. Naast alle kleine winkeltjes en eethuisjes verrijzen er ook overal mastodont shopping centra.


 Kinderen worden er op de rug gedragen.
Pekingeend, met alles er op en er aan.
Dit is wel degelijk een echt voertuig, geen speelgoed.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten