België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

vrijdag 20 november 2015

2015-11-20 Klaar voor een nieuwe start.

Via de website www.warmshowers.org heb ik ‘Pegasus Bike Shop’ gevonden. Ik heb al gemaild met Hui Li, de eigenaar van de fietsenwinkel en hij weet dat we vandaag langskomen om onze fietsen eens grondig onder handen te nemen. Nog voor de winkel opengaat, staan we al voor de deur. Hui Li is een zeer vriendelijke man en spreekt zelfs behoorlijk Engels. We laten onze fietsen achter en spreken af dat we ze tegen de avond weer komen ophalen. Van hem krijgen we ook nog het adres van een outdoor winkel enkele straten verder. We kopen 2 busjes gas om in geval  van nood zelf te koken.
Terug in ons hotel maken we al onze fietstassen eens leeg om ze daarna weer netjes in te pakken, alles weer eens netjes op orde zetten was wel eens nodig.
Om 17u kunnen we onze visa voor Vietnam gaan afhalen en daarna nemen we opnieuw de metro naar het noorden van de stad om onze fietsen op te halen.
Hui en zijn technieker hebben zo te zien prachtig werk geleverd. Alle remblokjes vervangen, één remkabel, één versnellingskabel, één spaak, de ketting en alle tandwielen gedemonteerd en gereinigd en tot slot ook nog de achterste spatborden gefixeerd, een ganse dag werk en dit alles voor slechts 480 Yuan (+/- €70). Het mechanisch gedeelte van onze fiets ziet er weer als nieuw uit.
Onze fietsen zijn weer tiptop, qua visa zijn we gerust tot eind februari, de zon schijnt weer, alles ziet er goed uit voor een nieuwe start op de fiets. Alleen al het idee dat we morgen weer op de fiets kunnen is al een zalig gevoel.
Wat we wel zullen missen is het kleine eethuisje in een steegje vlak bij ons hotel. Dagelijks worden er meerdere verse schotels eten bereid, veel groenten en enkele met vlees en noedels. Je kan kiezen voor welk bedrag je eet en dan aanwijzen uit welke schotel je iets wil, de man voor de toonbank vult dan je bord. Uit een houten ton achteraan kan je zoveel rijst scheppen als je wil in een kommetje. Uit een grote ketel vul je een ander kommetje met een lichte bouillon als drank. Je moet wel van pikant eten houden, rode pepertjes worden hier overal in verwerkt maar overheersen zeker niet. Gember, steranijs enz… kruiden het eten.


Hui en zijn technieker checken nog een laatste keer onze fietsen.

Uitgebreide keuze aan lekker eten.

In ons eethuisje om de hoek.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten