België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

zaterdag 21 november 2015

2015-11-21 In zomerse outfit.

Een grote stad uitrijden is meestal niet zo aangenaam maar bij Kunming is dat anders. In de stad wordt er heel veel met elektrische scooters gereden en daarom is er voor hen op de belangrijkste straten een apart baanvak voorzien dat wij als fietser ook kunnen gebruiken.
We hebben weer onze zomerse fietskleren bovengehaald, we kunnen weer in korte broek fietsen, en het valt ons op dat onze benen al veel van hun bruine kleur hebben verloren.
Amper 10km ten zuiden van de stad ligt het ‘Dian Chi’ meer waar we naartoe fietsen. Aanvankelijk dachten we aan de noordkant van het meer een hotel te zoeken maar hier is het zo toeristisch druk dat we beslissen om toch een eindje verder te fietsen. In Haikou gaan we op zoek naar een hotel, maar dat is niet eenvoudig, want er is een markt bezig en in alle straten van het stadje staan er marktkramen langs beide zijden van de straat, zodat het voor ons wel erg moeilijk is om te zien waar er een hotel is. Daarom ga ik te voet op zoek, terwijl MJ zich op een pleintje zet, en bij de fietsen blijft. Ik vind uiteindelijk wel een hotelletje maar het is niet zo makkelijk om er met onze fietsen te geraken tussen alle marktkramen door.
Op het thuisfront is er vandaag een verjaardagsfeestje voor Lotte en Jarne, en daarom zouden we het leuk vinden om nog eens te kunnen skypen, ook omdat we dan Oma Tienen (mijn moeder) ook nog eens te zien krijgen. Het gebeurt wel vaker dat het skypen niet zo goed lukt vanwege een te slechte internetverbinding en aangezien het feestje pas om 16u Belgische tijd begint, wat bij ons 23u is, proberen we al eens eerder op de dag de verbinding uit, zodat we zeker zijn dat we niet nutteloos zitten te wachten. We hebben deze keer geluk, we beschikken over een degelijke internetverbinding.


Mensen gaan met de paardenbus naar de markt.

Eetkraam langs de weg.
 

2 opmerkingen:

  1. Hallo Marie-Josée en Marc,

    Groeten uit Lommel ,via het blad van Groteroutepaden Op Weg kwam ik er achter dat jullie al maanden een geweldige tocht aan het ondernemen zijn ,met veel plezier lees ik jullie verslagen nog veel succes met de tocht .
    Groetjes ,
    Luc Verhoeven

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dag Luc,
      Tof om nog eens iets te horen van familie uit het verre België, doe ze daar allemaal de groeten van ons. Nog veel leesplezier en wie weet zien we elkaar nog wel eens als we terug in België zijn, in normale omstandigheden ergens begin mei.

      Groetjes,
      MJ

      Verwijderen