België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

zondag 22 november 2015

2015-11-22 You live one day.

Volgens de reisgids is er aan de zuidkant van het ‘Dian Chi’ meer veel industrie, maar wat wij vooral zien zijn plastic serretunnels waaronder groene groenten en aardbeien geteeld worden. Volgens diezelfde gids zou de oostkant van het meer vlak zijn, maar wij moeten toch ervaren dat er nog enkele behoorlijke hellingen voorkomen. Tijdens enkele van die hellingen komen we een groepje jonge fietsers met degelijke MTB’s tegen, zolang het vlak of bergaf gaat rijden ze ons voorbij, maar van zodra het ook maar iets of wat bergop gaat, vallen ze plots stil en krijgen ze het moeilijk om boven te geraken, zelfs MJ rolt ze een voor een op. We hebben het gisteren ook al eens ervaren: Chinezen op een fiets kunnen niet zo goed bergop rijden.
In Chenggong gaan we op zoek naar een hotel. In het eerste hotel waar ik ga informeren blijkt alles aanvankelijk in orde te zijn, maar wanneer we even later met onze bagage voor de receptie staan en willen betalen, krijgen we te horen dat ze geen vreemdelingen mogen aanvaarden. Dat is wel even balen want nu moeten we alles weer op de fiets laden. Men is wel zo behulpzaam om voor ons een hotel in de buurt te zoeken waar we wel terecht kunnen, één van de receptionistes stapt zelfs met ons tot daar.
Aan de receptie van een hotel vind je maar zelden iemand die Engels spreekt maar om zich uit de nood te helpen maken ze vaak gebruik van een vertaal app op hun smartphones. Een vraag die ze dan meestal willen vertalen is 'of we voor één nacht willen overnachten ?'. Het resultaat van de vertaal app is dan telkens ‘You live one day’, of een andere vraag die we ook soms krijgen ‘You live one bed or two’. Zo’n vertaalprogramma’s kunnen soms toch bizarre resultaten geven !
 
‘Dian Chi’ meer.
 
‘Ancient Dian Town’ park
 
Groentenserres aan de rand van de stad.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten