België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

donderdag 19 november 2015

2015-11-19 Fietsen en bagage al toegekomen.

We willen het ‘Yunnan Provincial Museum’ gaan bezoeken, maar het is niet meer op het adres dat in de Lonely Planet reisgids staat. Aan de ingang waar het vroeger was, hangt een papiertje met het nieuwe adres. Een politieagent weet ons te vertellen dat het te ver uit de buurt is om te stappen en we best een taxi nemen. Het duurt even eer we een taxichauffeur gevonden hebben die weet waar het is. De nieuwe locatie van het museum is een eindje ten zuiden van het stadscentrum. Wanneer we er met de taxi aankomen, krijgen we van twee bewakers te horen dat het gesloten is. We moeten onverrichter zake met de taxi terug naar de stad.
Normaliter zouden onze fietsen en onze bagage pas ten vroegste zaterdag toekomen, maar omdat we niets beters te doen hebben, gaan we toch maar eens informeren bij ‘China Railway Express’, en blijkt onze zending toch al toegekomen te zijn. Mijn fiets heeft blijkbaar te lijden gehad onder het transport, want het spatbord aan mijn voorwiel hang volledig los en is verwrongen. Bij CRE beseft men wel dat het tijdens hun transport moet gebeurd zijn. Verschillende medewerkers komen helpen om het spatbord weer in orde te brengen, maar ik twijfel er aan of het hen zonder mijn hulp wel zou gelukt zijn. Het spatbord ziet er nog wat verwrongen uit, maar is voor de rest weer bruikbaar. Waar zijn die nieuwe fietsen gebleven van bij ons vertrek !!



Hulp bij het herstellen van mijn spatbord.

Straatvegers moeten hun eigen bezems maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten