België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

maandag 16 november 2015

2015-11-16 Pakket aangekomen!

Het is D-day voor ons pakket, ofwel kunnen we het vandaag in ontvangst nemen zoals DHL beloofde, ofwel hebben we een probleem. Om 11u11 krijgen we via mail een bericht van DHL dat het pakket vertrokken is voor levering. Om 12u15 krijg ik een telefoontje van de receptie: ‘Come to lobby’. En ja hoor, het pakket is goed en wel aangekomen, toch wel een grote opluchting. We monteren meteen de nieuwe bagagedrager op MJ haar fiets, pakken onze zakken in, en trekken naar het station om onze fietsen en het grootste deel van de bagage in te leveren. Ervan uitgaande dat, net zoals bij de vorige keer, onze fietsen overmorgen wel zullen toekomen in Kunming hebben we ons beperkt tot elk een tas handbagage, en al de rest mee verstuurd met de fietsen. Wanneer we echter gaan afrekenen voor het verzenden krijgen we te horen dat het pas over 7 dagen zal aankomen in Kunming, maar het kan ook in 5 dagen. We zullen de komende dagen dus wat zuinig moeten zijn op onze kleren want we hebben enkel het hoogstnoodzakelijke voor twee dagen mee.
In de namiddag gaan we nog de grote moskee bezoeken, die maar weinig lijkt op een klassieke moskee, maar meer weg heeft van een Chinese tempel.
Wanneer we terug in het hotel komen roept de receptioniste ons, we moeten naar een  nummer bellen. Zou er nog ergens een probleem zijn? Het blijkt DHL te zijn die bij de levering van ons pakket vergeten was dat er nog 738 CNY aan invoerrechten moeten betaald worden. Aangezien wij morgenvroeg het hotel verlaten, zullen we het geld aan de receptie achterlaten en komt DHL het later ophalen.


Hoera, ons pakket is aangekomen.

De Grote Moskee.

De binnenkant van de Grote Moskee.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten