België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

zaterdag 7 november 2015

2015-11-07 Triestige etappe.

Op de Chinese TV journaals was te zien hoe het in sommige delen van het land al stevig aan het winteren is, met veel sneeuwval. Wij mogen dus nog van geluk spreken dat het hier alleen maar regent. Fietsen in de regen is nooit leuk, maar weer of geen weer, we moeten er toch door. Ook vandaag zullen we onze fietsen en bagage nog eerst moeten afspuiten voor we de stad Xi’an binnenrijden.
Op een 12-tal kilometer van het centrum van Xi’an komen we plots aan een weg waar geen fietsers op mogen. Deze keer zullen we het verbod maar respecteren en gaan op zoek naar een alternatieve weg, die we vinden doorheen enkele armzalige buitenwijken van de stad. Zo zien we nog maar eens dat er in China nog een grote kloof tussen arm en rijk is.
In de laatste kilometers is het opnieuw hard gaan regenen. We zijn drijfnat en stilaan verkleumd van de kou wanneer we het centrum bereiken. Omdat we over enkele dagen onze fietsen per trein willen verzenden naar Kunming, zoeken we naar een hotel dicht in de buurt van het station. Het eerste hotel dat we binnenstappen is meteen prijs, gelukkig maar, want we willen snel kunnen genieten van een warme douche en droge kleren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten