België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

zondag 1 november 2015

2015-11-01 Files en spekgladde wegen.

Het zonnetje heeft er gisteren al voor gezorgd dat de sneeuw zo goed als helemaal is weggesmolten. Ook vandaag weer een helderblauwe hemel. We moeten nog 10 kilometer bergop tot aan een tunnel, maar enkele kilometers buiten de stad staat er een lange file van vooral vrachtwagens. Het gaat hier wat steiler naar omhoog en vooral  in de andere rijrichting is het wegdek spekglad. De vrachtwagens hier gebruiken in een afdaling een systeem waarbij de remmen met water worden afgekoeld, en het is dat water dat op het wegdek is terechtgekomen, en vanochtend is veranderd in een schaatspiste. De meeste vrachtwagens staan langs de kant te wachten tot de zon haar werk heeft gedaan. Sommigen proberen toch naar beneden te rijden, maar doen dat dan wel zéér behoedzaam. We kunnen stapvoets tussen de vrachtwagens door, en kunnen even verderop toch weer tot de tunnel fietsen, door enkel op de droog gebleven plekken te rijden. De tunnel is meer dan twee kilometer lang en hangt vol met uitlaatgassen. Gelukkig gaat het in onze richting licht bergaf en kunnen we er snel doorheen. Aan de andere kant volgt er dan een lange afdaling maar we doen het voorzichtig aan want ook hier kunnen er nog ijsplekken zijn op schaduwplekken. Aan het einde van de afdaling komen we in een nieuw dorp terecht en hier staat er weer een lange rij wachtende voertuigen vanwege een afgesloten oprit naar een autostrade. Sommige auto’s en vrachtwagens proberen elkaar toch nog langs alle kanten voorbij te steken, met als gevolg dat alles volledig vast komt te zitten in beide richtingen. Zelfs wij vinden nog met moeite een gaatje om er met onze fietsen door te geraken.
Wanneer we later op de dag in een restaurant gaan eten, is dat net op het uur dat het personeel ook mag eten, voor elk een grote kom noedels met wat saus. Na het eten gaan ze allemaal naar buiten en gaan netjes in het gelid staan om naar een speech van de manager te luisteren. Daarna zetten ze muziek op en beginnen ze met z’n allen te dansen. Het is duidelijk dat het een dagelijkse verplichte activiteit is, waar zowel de koks, de serveersters, de kassiers én de manager moeten aan mee doen. In België zou men dat teambuilding noemen.

 
In de afdaling.

Teambuilding.
 
 MJ met een groepje fans die op de foto willen.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten