België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

maandag 23 november 2015

2015-11-23 België?!

Bij het inchecken in een hotel neemt men meestal een fotokopie van onze paspoorten, anderen willen onze gegevens inbrengen in een programma, en dan hebben ze altijd problemen met ons land België en dan vraagt men vaak of het ‘Republic of Belarus’ is. Nochtans is ons kleine landje de laatste dagen vaak in het nieuws geweest op de Chinese TV-zenders, we hebben al verschillende keren onze premier Louis Michel gehoord en gezien. Indien mogelijk proberen we toch dagelijks het nieuws in België te volgen, meestal via www.deredactie.be . Met verbijstering zien we dan ook wat er dezer dagen allemaal gaande is met de terrorisme dreiging. Voor ons mag het dan wel ver van ons dagelijks bed zijn, het laat ons niet onberoerd.
Ook het probleem met de vluchtelingen, waarvoor momenteel blijkbaar nog maar weinig plaats rest in de verslaggeving, heeft ons vaak getroffen. We moesten er vaak aan denken telkens wanneer wij een visum moesten aanvragen, wij sakkerden dan al eens terwijl het voor ons gewoon een luxeprobleem is, voor vele vluchtelingen staat hun leven op het spel.


Onderweg.
 
Onderweg.
 
Hongerlijden zullen we hier niet gauw.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten