België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

maandag 30 november 2015

2015-11-30 Spectaculair !!!

Het was vandaag een zéér spectaculaire rit. In de eerste 32km moesten we nog klimmen van 1267m naar een hoogte van 1981m, maar daarna volgde en lange afdaling van 44km, om te eindigen op een hoogte van nog amper 254m, en wat voor een afdaling!
We weten niet wat voor moois er ons nog te wachten staat, maar het landschap waar we vandaag doorgefietst zijn is veruit het meest spectaculaire dat we al ooit gezien hebben. Met geen woorden te beschrijven, in geen foto te vatten.
Vandaag zijn er beelden in mijn geheugen gegrift die ik nooit meer zal vergeten.
De velden onderweg zien er mooi groen uit, met vaak nog jonge plantjes. Het moet wel een andere manier van tuinieren zijn als je het jaar rond kan planten en oogsten. Wat opvalt is, dat er zo goed als geen onkruid groeit tussen de groenten. Is het omdat men alles prima onderhoudt, of is het met behulp van de sproeistoffen die hier wel degelijk gebruikt worden? Biologische teelt is het geenszins.
De klim van vandaag was eens een goede test om te voelen hoe het met de benen gesteld is, morgen verwachten we ons aan een bergrit pur sang.


Tip voor de nieuwsgierige bloglezer :
Ga een in Google in de rubriek Afbeeldingen, en tik eens YUANYANG in.
Er komt een waaier van prachtige landschappen op je af, met een onvoorstelbaar panorama van terrasvelden. 


Onderweg, spectaculair maar helaas niet te vatten in een foto.
Even bijtanken.
Pijpen zoals er hier veel gerookt worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten