België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

maandag 25 januari 2016

2016-01-25 Een stofferige dag.

Er is wat bewolking en er waait een stevige noordenwind. Ideale fietstemperatuur dus, en voor de afwisseling eens niet zweterig. In het eerste deel van de etappe is duidelijk te zien dat men al heel lang bezig is met de (her)aanleg van de ‘National Highway 5’ en het zal nog wel enkele jaren duren vooraleer die volledig af zal zijn. Ondertussen moeten we wel over erg slechte weg fietsen, meestal onverhard en vanwege de wind, met heel veel opwaaiend stof. Bij momenten is het zicht erdoor zelfs beperkt. In het tweede deel van de etappe wordt het wegdek gelukkig al wat beter. Geen onverharde stukken meer, maar wel nog hobbelig asfalt. Het wordt een behoorlijk moeizame tocht van 96km, maar toch staan we om 15u al weer onder de douche.
We beginnen stilaan wel gewend te geraken aan het geld. Merkwaardig is wel dat men zowel met Amerikaanse Dollars als met Cambodjaanse Riel werkt. Kassa’s in grotere winkels zijn zo geprogrammeerd dat ze het bedrag zowel in Dollar als in Riel kunnen weergeven. Wanneer je met Dollars betaalt kan het zijn dat je Riel terugkrijgt, of omgekeerd, en soms zelfs een combinatie van beide. Om het rekenwerk niet al te moeilijk te maken hanteert men vrijwel overal dezelfde koers: 1 Dollar = 4.000 Riel. 


Wie durft er over zo’n stelling lopen ?

Hoe noem je dit, een brommerbus ?

Men hangt aanhangwagens achter brommers die we thuis nog niet achter een auto zouden hangen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten