België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

dinsdag 1 maart 2016

2016-03-02 Friendship Bridge No 3.

Op dag 304 van onze wereldreis bereiken we Thailand, het laatste land dat op ons verlanglijstje staat. Van zodra ik de grenspost zie begint bij mij de spanning weer te stijgen. Het is gewoon uit nieuwsgierigheid wat het nieuwe land weer gaat brengen.
Waar de Mekong de grens vormt tussen Laos en Thailand heeft men ‘Friendship Bridges’ gebouwd om van het ene land naar het andere over te steken. De grensformaliteiten zijn ook hier heel eenvoudig, het enige vervelende voor ons is dat we niet over de brug mogen fietsen, we moeten mee met een pendelbus. Eerst wil men dat we onze fietsen in de bagageruimte stoppen maar die is te krap voor onze grote fietsen. Uiteindelijk mogen we ze dan ook in de gang van de bus plaatsen. Aangekomen in Thailand moeten we een klein formuliertje invullen, gelukkig hadden we via "Booking.com" een hotel in gedachte, zodat we dat op het formulier konden invullen. Even passeren aan een loket waar ze je fotograferen, en je krijgt een visum voor 15 dagen.
Dan is het nog een 14-tal km fietsen naar onze eerste overnachtingsplaats in Thailand, een voltreffer. Als dat de norm is in Thailand zijn we terug op weg naar luxe overnachtingsplaatsen, vergelijkbaar met China. Eerste aanpassing, we moeten aan de linkerkant van de weg fietsen, maar uit ervaring weten we dat dat snel went. Ook onze eerste kennismaking met Thailand valt geweldig mee, ze hebben hier echte winkels waar je van alles kan kopen, zelfs brood en beleg.


Grensovergang.

Fietspad langs de Mekong.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten