België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

zaterdag 5 maart 2016

2016-03-05 Leve de Koning en de Koningin !

Het landschap heeft niet veel te bieden, vooral droge rijstvelden, maar fietsen doorheen de kleine dorpjes is dan wel weer boeiend. Wat ons vooral opvalt, is dat veel vrouwen een eigen weefgetouw hebben. Overal langs de weg zie je foto’s van koning Bhumibol en koningin Sirikit, zelfs een beetje te veel van het goede. Als we Sakon Nakhon binnen fietsen, stopt er een auto die water vervoert en ons ieder een fles water geeft. Het is lang geleden dat men ons nog iets cadeau deed. We oogsten wel veel bewondering van de mensen die ons zien fietsen.
In Thailand gebruikt men nog veel de
boeddhistische jaartelling wat er op neerkomt dat we nu in het jaar 2559 zitten.
Van zodra we op een hotelkamer komen, probeer ik meestal het internet uit door naar de website van
radio2 te gaan. Op dat ogenblik zijn de ochtendprogramma’s bezig, en het is raar om dan de weerberichten te horen dat men thuis nog heeft af te rekenen met winterse toestanden, terwijl wij genieten van zomerse temperaturen. De laatste dagen gaat de temperatuur overdag weer ruim boven de 35°, maar vandaag hadden we het geluk dat er in de voormiddag nog wat sluierwolkjes waren, en een zacht briesje, waardoor het nog aangenaam fietsweer bleef. Toch heeft MJ een stevige snotvalling te pakken.
We zijn al aan de twee laatste maanden van onze wereldreis begonnen. De weken vliegen steeds sneller voorbij. Af en toe beginnen we toch al te denken aan onze terugkeer naar België. MJ heeft al veel goesting om weer in de groentetuin te werken. Ze merkte al eens op dat we te laat zullen zijn om nog aardappelen te planten.


 Zonsopgang aan de Mekong.

Leve de Koning en de Koningin.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten