België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

dinsdag 29 maart 2016

2016-03-29 Een dagje als luxe toeristen.

In de wijde omgeving van Chiang Rai zijn er tal van bezienswaardigheden. Als we die met onze fiets willen bezoeken zouden we meerdere dagen nodig hebben. Maar deze keer doen we het eens anders, en profiteren van een dagje als luxe toeristen. We hebben een dagtrip geboekt waarbij we een privé chauffeur krijgen die ons zal rondrijden. Ons programma kunnen we zelf grotendeels samenstellen. Wij kiezen voor de volgende bezienswaardigheden: ‘The White Temple’, ‘The Black House’, ‘Thea Plantation’, ‘Monkey Cave (or Fish Cave Temple)’, ‘The Golden Triangle’, ‘Hall of Opium museum’. 
De meeste toeristen zouden ongetwijfeld ook kiezen voor een bezoek aan de ‘Long Neck Karen’, een bergstam die wereldberoemd is voor de vrouwen die metalen ringen dragen rond hun nek, maar wij kiezen daar bewust niet voor omdat wij er ons ongemakkelijk bij voelen om mensen te gaan bewonderen als een curiosum. Ook het feit dat deze mensen door de toeristische industrie van Myanmar naar hier gehaald zijn en hun dorp zelfs niet mogen verlaten, en ook nog aangemoedigd worden om zoveel mogelijk ringen te dragen. Terug keren naar Myanmar is geen optie, want dan vrezen ze geëxecuteerd te worden. Dit soort industrie willen we niet ondersteunen.
Onze chauffeur rijdt op de expresweg nooit harder dan 90km per uur, en toch hebben wij het gevoel dat het verschrikkelijk snel gaat. We zijn duidelijk niet meer gewend aan zo’n hoge snelheden. De dag dat ik zelf weer eens met de auto moet gaan rijden, zal het wat tijd vergen om er weer aan te wennen.


Onze privé chauffeur.

The White Temple.
The Black House.
Thee plukster.

Bezoek aan White Temple / Bouddha Cave / Golden Triangle



Geen opmerkingen:

Een reactie posten