België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

donderdag 10 maart 2016

2016-03-11 Zelfs onverhard zalig fietsen.

We hebben onze wekker op 5u30 gezet, zodat we vertrekkensklaar zijn van zodra het daglicht is. We zijn niet de enigen die al vroeg bezig zijn, want langs de weg zie je al verschillende BBQ’s waar al geroosterd vlees ligt te wachten op klanten.
We voelen vrij snel dat de rustdag van gisteren ons deugd heeft gedaan, en voor de zekerheid stond er vandaag een korte rit op het programma. We hebben een resort met zwembad op het oog als overnachtingsplaats, dus houden we ons dan ook aan het voorziene traject. Ook deze overnachting ligt in de prijsklasse, tussen 10€ en 15€, van de overnachtingen in Thailand.
Als we aan een winkeltje stoppen om iets te eten en te drinken, krijgen we een groot stuk jackfruit cadeau. Even later komt de eigenaar nog met een emmer water en een beker. Hij ziet dat we genieten van het fruit, en brengt hij nog een stuk, welke we inpakken en op onze fiets binden voor later. 

Het is overduidelijk dat door de kleine dorpjes hier bijna geen toerist passeert. De mensen staren ons na, met soms nare gevolgen. Op een gegeven moment passeert ons een bromfiets met 3 jongeren die enthousiast wuiven, en opeens horen we een luide knal. Als we omkijken ligt de bromfiets met de jongeren op de weg, en bij nader toezien, een andere motorrijder in de gracht. Wat er juist is gebeurd, daar hebben we het raden naar. Wanneer ze daarna allen terug recht staan, en er heel wat volk toestroomt, fietsen wij verder. 
De kleine wegen zijn zeker goed te fietsen, zelfs de roestbruine onverharde. In de kleine dorpen lopen heel veel honden los, wat soms leidt tot hilarische toestanden. De honden zijn zeker niet agressief. Wanneer ik mijn stem eens verhef, druipen de meesten al af met de staart tussen hun benen, soms tot groot jolijt van de dorpsbewoners.
Om 10u rijden we het resort al binnen, shoppen, koken, doen een middagdutje en daarna duiken we het zwembad in. Een rustige dag. Morgen kunnen we er terug invliegen richting Laos.


Gratis jackfruit.

Een onverharde weg.

Een welgekomen verfrissing.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten