België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

vrijdag 4 maart 2016

2016-03-04 Stoepa's en offroad fietsen.

Langs de grote weg fietsen is niet zo interessant, en daarom zoeken we een kleinere weg op, dichter  bij de Mekong rivier. Aanvankelijk is het nog een klein betonwegje maar later wordt het een onverharde weg. We hebben alleen de belangrijke verbindingswegen op onze kaart staan, en deze kleine wegen staan ook niet in mijn GPS. We weten dus niet waar we gaan uitkomen. Het enige waar we zeker van zijn, is dat we in de juiste richting rijden. Zo eens offroad fietsen is wel eens leuk. Het is heel rustig tussen de velden en de bossen. Huizen en mensen komen we nog amper tegen, tot er een auto passeert en de chauffeur ons duidelijk maakt dat we op een dood spoor zitten, en beter kunnen terugkeren. Door offroad te gaan, hebben we een omweg van zo’n 15 kilometer gemaakt, maar we vinden dat niet erg want we konden er van genieten. Tijdens een stop bekijken we de kaart nog eens en gebruiken de GPS als hulpmiddel om te zien of er toch geen mogelijkheid is om langs kleinere wegen te fietsen, maar helaas.
We passeren langs verschillende
stoepa’s, bouwwerken waar relieken van boeddhistische heiligen worden bewaard. De meest indrukwekkende is ‘Wat Phra That Phanom’.

Offroad fietsen.

Wat Mahathat.

Phra Boromthatchedi.

Wat Phra That Phanom.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten