België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

zondag 27 maart 2016

2016-03-28 Terug meer luxe.

Een korte etappe, langs opvallend rustige wegen, brengt ons vandaag tot in het stadje Chiang Rai. In de namiddag maken we een stadswandeling langs enkele tempels; maar het interessantste is voor ons toch wel het ‘Hill Tribe and Ethnographic Museum’. Het is een relatief klein en sober ingericht museum, maar je krijgt er een schat aan informatie over de verschillende bergstammen die in het noorden van Thailand leven. Sommigen zijn overgekomen uit Laos, China en Myanmar. We hebben nu meer info over de dorpen die we doorfietsten in Laos.
Aangezien we al eens eerder even in Thailand waren, is het deze keer makkelijker om ons aan te passen. Wie het in zijn hoofd nog niet heeft verleerd om in Belgische frank te rekenen zou het ook makkelijk hebben, want de Thaise Baht is ongeveer evenveel waard als destijds onze Belgische frank. Ons helpt het niets, want wij hebben het rekenen met de frank al lang achter ons gelaten. Terug in Thailand betekent weer meer luxe, en winkels waar van alles en nog wat te kopen valt.


 Clock Tower in Chiang Rai.

Emerald Boeddha in Wat Phra Kaew.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten