België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

dinsdag 8 maart 2016

2016-03-09 Thailand heeft veel gemeen met z'n buurlanden.

Dat het motel waar we verbleven niet enkel dient als overnachtingsplaats voor reizigers was duidelijk: een gigantisch grote spiegel op de muur naast het bed, condooms op het nachtkastje en enkele pornozenders op de satelliet tv.
Vandaag beperken we ons tot een korte rit van 30km tot Ban Dung, de plaatst die we gisteren hoopten te bereiken. Voor onze gelijkvloerse kamer hebben we een prachtig overdekt terras met enkele zitbanken, maar we maken er geen gebruik van omdat het zelfs daaronder veel te warm is. We verlaten onze kamer enkel om een noedelsoep te gaan eten en wat inkopen te doen in een warenhuis in de buurt. Volgens het weerbericht op de Thaise tv mogen we ons verder verwachten aan temperaturen van 40°C.
Hieronder een filmpje van mannen die op een gammele stelling een watertoren aan het schilderen zijn. Dat is het soort stellingen waar niet enkel hier maar ook in de buurlanden op gewerkt wordt. De lokale bussen en tuktuk’s die hier rondrijden zijn dezelfde als deze in Laos, net zoals de andere voertuigen. Hier vind je ook kleine dorpen met paalwoningen maar ook veel stenen gebouwen zoals in Vietnam. De levensstandaard van de meeste Thai is een pak hoger dan deze van haar buren. Ze zitten dan ook behoorlijk goed in het vet, sommigen zelfs te. Wat heel erg opvalt, is dat de mensen terug deftig schoeisel dragen i.p.v. slippers of op blote voeten lopen. Alles is hier ook veel verzorgder en properder. 


Wankele stelling voor durvers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten