België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

donderdag 3 september 2015

2015-09-03 Ontsnapt aan een hevig onweer

Sommigen hebben het thuis moeilijk met de overgang van winter- naar zomertijd, wij hebben in vier maanden tijd, vier gelijkaardige tijdsverschuivingen moeten verwerken. Vanochtend was het bijna 8u toen we wakker werden, normaal staan we op omstreeks 6u30.
Wanneer we ’s middags aan een winkeltje stoppen voor de picknick, horen we plots een donderslag. Even later breekt een onweer los waarbij de regen met bakken naar beneden komt, zelfs met wat hagel. Gelukkig kunnen we gaan schuilen, als we onderweg waren, was daar nergens gelegenheid toe.
In het verslag van gisteren gebruikte ik nog het woord ‘heuvelachtig’ maar dat mogen we stilaan wel vervangen door ‘bergachtig’. Ook vandaag loopt onze route grotendeels over een half-afgewerkte autostrade waar steeds maar over één helft kan gereden worden, en om de paar kilometer is er dan plots weer een stuk onverharde weg tussen vol met putten. Door de vele regen die er zopas gevallen is, zijn deze onverharde stukken dan ook nog eens herschapen in modderpoelen. Enkele stukken zijn zo slecht en gevaarlijk dat we ze te voet moeten afleggen. Wanneer we in de late namiddag ons hotel bereiken, moeten we toch eerst onze zakken wat afkuisen met een natte doek vooraleer we ermee naar binnen kunnen.
In de buurt van het hotel is er een warenhuis waar we net zoals de voorgaande dagen voldoende ingrediënten vinden om zelf te koken, een groot verschil met Oezbekistan waar je maar zelden een winkel vond met degelijke etenswaren, vooral koeken en snoepgoed in overvloed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten