België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

zondag 20 september 2015

2015-09-20 Van de ene dag op de andere is het herfst geworden

Vannacht voelden we al tot in onze kamer dat het buiten een flink stuk kouder is geworden. Het gaat ook nog eens regenen. Het valt ons nu op dat de bomen beginnen te verkleuren en hun eerste bladeren beginnen te verliezen. Het is alsof het van de ene dag op de andere herfst is geworden.
Telkens wanneer wij aan een meer of een zee waren en eventueel de kans zouden gehad hebben om eens te kunnen zwemmen was het slecht weer. We zullen onze zwempakken voorlopig maar diep onderaan in onze fietszakken wegstoppen.
Vandaag fietsen we niet verder maar blijven nog een dag langer in Cholpen-Ata. We hebben wel pech dat het vandaag net zondag is en er veel gesloten is, zo ook het historisch museum. Wat we wel nog kunnen bezoeken is het ‘Ruh Ordo’ openlucht museum. We overwegen ook nog om in de namiddag naar het openlucht museum van ‘Petroglyphs’ (rotstekeningen) te fietsen even buiten de stad maar vanwege het aanhoudende slechte weer zien we daar toch maar van af. Volgens de weersvoorspellingen zou het de komende dagen wel weer beter moeten worden, althans droger en zonniger maar wel een stuk frisser.
Cholpon-Ata, waar we momenteel verblijven, is de belangrijkste plaats aan de noordkant van het Ysyk-Köl meer en is tijdens de zomermaanden een druk bezochte badplaats maar het is duidelijk te zien dat het hoogseizoen al lang achter de rug is en het stadje zich aan het voorbereiden is op een winterslaap.
Het Ysyk-Köl meer ligt op een hoogte van 1606 meter en is met een wateroppervlak van 6,236 km² het op een na grootste bergmeer, na het Titicacameer in Zuid-Amerika. Hoewel het wordt omringd door met sneeuw bedekte bergpieken, bevriest het meer nooit, waardoor het de Kirgizische naam Ysykköl ("warm meer") heeft gekregen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten