België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

dinsdag 29 september 2015

2015-09-29 Het geluk is weer aan onze zijde

Fietsenwinkel ‘Velo Leader’ is onze laatste kans om vooralsnog de nodige wisselstukken van Shimano te vinden om MJ haar fiets te herstellen. Al voor 10u staan we al voor te winkel, te wachten tot hij opengaat. En ja hoor, we hebben geluk, men heeft een gepast versnellingsapparaat van Shimano in huis. In mijn achterwiel zat ook een kapotte spaak en men had nog net één spaak van die maat in huis. Om 3u in de namiddag mogen we onze herstelde fietsen weer ophalen. We kunnen morgen weer vertrekken, voor een derde keer terug naar Kazachstan, richting Almaty. Oef, wat een opluchting.
Het is best dat je voldoende cash geld op zak hebt, en het best dan dollars want daar kan je overal mee terecht, eerder dan met euro’s. Probleem is dat je aan sommige bankautomaten wel dollars kunt afhalen maar het is steeds voor een zeer beperkt bedrag, 200 dollar. Daarom wil ik naar een bank gaan en daar aan de kassa een groter bedrag opvragen maar ook dat is niet eenvoudig. Ofwel heeft men er geen dollars ofwel verwijst men je altijd terug naar een geldautomaat. De aanhouder wint echter en als je voldoende banken in en uit loopt vind je uiteindelijk nog wel eentje waar je wél een groter bedrag aan dollars kan afhalen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten