België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

vrijdag 25 september 2015

2015-09-25 Een schitterend schouwspel van kleuren

Gisteren schreven we op onze blog dat we toen het tot dan toe mooiste stuk langs het meer hadden gefietst, vandaag zullen we dit moeten herhalen want het was nóg mooier. Overdag is het nog aangenaam maar de koude nachten hebben er voor gezorgd dat de bladeren aan de bomen al mooie herfstkleuren hebben. Rechts van de weg staan er langs het meer veel lage bomen die met hun prachtige kleuren, in combinatie met het helderblauwe meer op de achtergrond, voor een prachtig kleurenpalet zorgen.  Links van de weg verschijnen er rood-ros-achtige scherp omrande bergen die, met de blauwe lucht erboven en het zonlicht, ook voor een schitterend spektakel zorgen. Het zijn echt plaatjes om in te kaderen. Ik probeer er foto’s van te nemen, maar weet nu al dat ze de reële pracht amper in beeld kunnen brengen. Alles kleurt rood-ros, ook het zand langs de weg, en zelfs het asfalt heeft een rode schijn.
Onderweg komen we Gina en John nog eens tegen, een fietskoppel welke we voor het eerst ontmoet hebben aan de ingang van de Chinese Ambassade. We hebben daar enkele uren samen staan wachten en toch herkennen we elkaar niet meteen.  Zij herkenden onze opvallend zwarte fietsen. Het is ons al vaker overkomen dat we andere collega fietsers voor een tweede keer tegenkomen maar ze niet meteen herkennen, soms een beetje gênant.
Aangezien het maar een korte etappe is, zijn we al in de vroege namiddag op onze bestemming, een guesthouse waar we nog eens de mogelijkheid hebben om een machine was te doen. Onze was hangt nog niet lang buiten of de gastvrouw komt ons zeggen dat we onze was beter even van de wasdraad kunnen halen, want men komt kolen leveren voor de winter, en daar komt veel zwart stof van. Kolen is veel gezegd, het is kolengruis met enkele brokken steenkool ertussen, eerder het soort afval waarvan er in Limburg nog veel terrils zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten