België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

woensdag 23 september 2015

2015-09-23 De dagen beginnen te korten

Om 9u15 nemen we afscheid van Jürgen en beginnen aan een etappe van 112km naar Karakol. Aanvankelijk hebben we nog eens behoorlijk last van tegenwind die in de loop van de dag gelukkig afneemt. Men had ons verteld dat het wegdek langs de zuidelijke route van het Ysyk-Köl veel slechter is en dat beginnen we al te merken van zodra we Tüp voorbij zijn en langs de oostzijde van het meer fietsen. Onderweg komen we nog enkele keren het Nieuw-Zeelands koppel tegen die vorige week samen met ons hun visumaanvraag voor China hebben ingediend.
In Karakol passeren we toevallig aan een ‘Tourist Office’ en MJ gaat informeren naar een overnachtingsmogelijkheid. Het zal vandaag een B&B worden aan de rand van de stad. Tegen de tijd dat we geïnstalleerd zijn op onze kamer, een douche genomen hebben en terug naar de stad willen fietsen om wat inkopen te doen, is het reeds 19u en wordt het al duister. De B&B is gelegen aan het eind van een onverharde weg vol met putten. In het donker is dat zeker niet te fietsen en de laatste 700m moeten we te voet afleggen. We zullen er vanaf nu toch rekening moeten mee houden dat de dagen korter worden en het vroeg donker wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten