België - Duitsland - Oostenrijk - Hongarije - Servië - Bulgarije - Turkije - Iran - Turkmenistan - Uzbekistan - Tajikistan - Kirgizië - China - Vietnam - Cambodja - Laos - Thailand - ...

woensdag 16 september 2015

2015-09-16 Hoera, we mogen China binnen

Om 6u staan we op, om 7u staan we al aan de poort van de Chinese Ambassade om onze naam op de wachtlijst te plaatsen, we zijn nummer 23 en 24. Tegen 9u, wanneer men begint in de Ambassade, staan er al meer dan 70 namen op de lijst. Onze naam op de lijst plaatsen hoefde niet want Sara, de medewerkster van het kantoor dat onze administratie doet zorgt er voor dat we voorbij de rij wachtenden kunnen en sneller binnen mogen. Eenmaal binnen de ambassade is het nog eens in een rij aanschuiven tot het jouw beurt is. Je komt voor een tafel te staan met een blauw tafellaken over en aan de andere kant zit de medewerker van de ambassade die alle papieren en je paspoort eens grondig doorneemt. Bij velen stelt hij nog veel bijkomende vragen, wij hadden ons lesje goed geleerd, maar bij ons vraagt hij helemaal niets en zet gewoon enkele stempels op onze papieren. Onze aanvraag is goedgekeurd, vanaf volgende week woensdag kunnen we onze paspoorten met Chinees visum gaan afhalen op het kantoor dat alles voor ons regelde.
Net voor de middag zijn we terug in de hostel. We twijfelen nog even of we vandaag al zouden vertrekken en in de namiddag al een eindje fietsen maar we beslissen om toch nog tot morgen in de hostel te blijven. Witse houdt ons gezelschap voor de rest van de dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten